Ajka Crystal

 
hero-banner-placeholder.jpg
 

bemutatkozunk

Az Ajka Crystal 1878-tól kezdve a magyar üvegipar egyik legrangosabb műhelye volt. A manufaktúrában generációról generációra adtak át egymásnak több ezer mintát, melyek hűen tükrözik a mester tudását.

Minden kristálytermékünk képviseli az eleganciát, tökéletes kiegészítői az ünnepnapoknak. Termékeink sima, dekorcsiszolt, festett és színkombinált kivitelben, ólomkristályból és kálikristályból kézzel készülnek.

A termékek változatosságának köszönhetően a kristályokat a minimalista eleganciától a luxuskörnyezetig tökéletesen fel lehet használni.

Korábban több fiatal művész tervezte üvegeinket, mint például Csala Zsuzsa (Kozma Lajos díjas tervező) és Nakada Csóka Melinda (Moholy-Nagy László díjas tervező), ma jelenleg ezt Gárdonyi Ágnesnek köszönhetjük. Ágnes az Ajka Kristály Kft. Gyártmányfejlesztési osztályán kezdte nálunk pályafutását, fő területe az ólomozott üveg tervezése volt a formatervezés mellett, amit mai napig folyamatosan fejleszt.

A termelés 96%-a exportra kerül. Az ajkai üvegek elsősorban az Egyesült Államokban és nyugat-európai országokban keresettek, de Japánból és Dél-Kelet Ázsiából is kapunk megrendeléseket.

 

Látogasson el gyárunkba!

 
ATD_9447.jpg